2020-10-20

Construction site update: Visitor Center Bernau

Half of the concrete walls are finished and we are very happy with the outcome. The framework for the edge beam is already being built as well.

link to project

2020-10-20

2020-10-19

2020-10-16

Residential and commercial building Berlin published on German Architects

The online magazine German Architects published an interview with Thomas Steimle on the project residential and commercial building in Berlin.

Link to article

2020-10-09

Umweltbank Nuremberg

The winners of the architectural competition for the new headquarters of the UmweltBank have been determined. The sustainable office building in Nuremberg is to set trendsetting accents.
In the Europe-wide architectural competition, the jury has now awarded the prize winners. In addition to urban planning and architectural aspects, the sustainability of the designs played a decisive role.

2020-10-02

Conversion with consideration and respect - interview with Thomas Steimle and Michael Bohner

In an interview for the online magazine of BAU in Munich Thomas Steimle and Michael Bohner from Bohner Bau speak about their collaboration on the project Kressbronn library.

link to article

2020-09-30

1st prize for a new sports hall in Wangen

1st prize competition
The jury, chaired by Peter W. Schmidt, architect from Pforzheim, awarded the first prize to Steimle Architekten, two second prizes and three mentions. The local press »die schwäbische« reported on the successful architectural competition

Evaluation by the jury
"The editors of this work propose an almost square building structure which, due to its settlement and its small size, creates very well usable exterior spaces and references. It communicates with its foyer, which is located in the north, and which, through its three-sided transparency, creates an interior reference both to the east to the fairground and the city center, and to the west to the town hall and the commercial school. In terms of urban planning, this creates the necessary forecourt so that the space can be used and experienced as a campus for the various schools. Towards the south, the authors propose a square design that integrates the street that crosses this space and makes it appear as a unified square through placemats and greenery. ...
...The façade appearance described by the authors themselves as rational aesthetics is created by a larch wood construction placed in front of the actual supporting structure. The facades are alternately generously transparent or closed, depending on the use behind them. This interplay of alternating top and bottom, open and closed, gives this building its own distinctive quality note. The work captivates by its outstanding detailing, which however must be consistently maintained even in the attitude shown here".

2020-09-28

2nd place in Besigheim

We are pleased that our competition entry for the Friedrich Schelling School in Besigheim has been awarded the 2nd prize and wish the winners every success in their implementation!

2020-09-22

Remchingen Town Hall in Liapor News

Liapor, a manufacturer of building materials, published our project "Remchingen Town Hall" in their biannual news magazine.

Link to the magazine

2020-09-18

Construction site update: fire station in Fulda

The new fire station in Fulda is making progress - soon the work will continue in the interior spaces.

link to project

More news